Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

čtvrtek 29. května 2008

Link na webu repre

Po mejch super výkonech a vzrůstající formě v posledních měsících se link na můj blok dostal konečně i na repre stránky! Teď už jen aby mě zařadil i Béďa...

Emitka není štafetový kolík



Včera jsem běžel velké finále a bylo by to úspěšné vystoupení, nebýt však pochybení ostatních závodníků. 2 minuty za mnou startoval Khramov a už na 4 mě doběhl, pro jistotu jsem se zařadil, ale ten kokot vymetal všechny bažiny v okolí a navíc měl opačného motýlka a přes veškeré přemlouvání ho odmítl běžet v opačném pořadí. Přišel na řadu tedy plán B, kdy jsem vyrazil otestovat bažiny v okolí a naučil se motýlka nazpaměť. Díky vymýšlení taktiky a koupačce v bažině jsem trochu zpomalil a doběhl mě Bet. Jako vždycky se zavěsil a na druhou část motýla mi dal svoji emitku, protože prej celou klasiku neuběhne.
Vrátil jsem se tedy z motýlku a vrátil Betovi jeho emitku. Díky mému super výkonu jsme zase doběhli Khramova, kterej nám taky hodil emitku a šel čekat na 21 kontrolu. Já jsem ho následoval a vyslali jsme dál Beta. Jenže ten kokot dokázal na těhle 5-ti kontrolách ztratit 5 minut a Khramovovu emitku... Na poslední část byl na řadě Khramov, který ovšem bez emitky odmítl běžet. Tak jsem to musel vzít na sebe a dotáhnout Beta do cíle. Běžel jsem celou dobu za ním a radil mu pravá levá, protože byl v tomhle terénu bezradnej, ale nemohl jsem ho přece před divákama shodit, že to za mnou odtáhl... Takže konečné 31. místo není nic moc, každopádně to stačí na lepší umístění v SP2008 než jaké bude mít Šéďa. Ten v týdnu zaběhl na dráze stejný čas jako já, ale přeci jen I have better orienteering.

úterý 27. května 2008

V Tachově se otvírají šampusy!

Slavíme! Tak jsem se konečně dočkal! Závod kvalifikace na klasice, mé královské disciplíně, se mi povedlo zaběhnout bez chyby, jen 5 minutové koupání v moři na konci nepočítám. To už jsem však byl jednou nohou ve finále, tak jsem si tu malou radost musel dopřát. V cíli mě pochválil Bagoun, že prej když jsem to zaběhl bez chyby i já, tak kdo by to měl dneska posrat? Svým super výkonem jsem potvrdil svoji vzrůstající výkonost a doufám že zítra vyvrcholím.

Totální zatmění

Mistrovství Evropy - sprint kvalifikace

Dneska se asi mému mozku nedostával kyslík. Nepostoupit z kvalifikace to se mi skoro nikdy nestalo. A kroutím nad tím smutně hlavou. Nějaké ty chybky tam byly, navíc jsem si spletl 2 díry a bylo z toho 40 vteřin a cesta kolem světa. Sice to neznamenalo ještě úplný konec nadějí na A-finále, ale další chyba už mě poslala ven. Ale ta na 3. kontrolu se dala aspoň pochopit, stala se mnoha závodnikům, protože opravdový vchod do parku, byla jen díra v plotě, která nešla zdálky rozeznat.

Výsledky:

1 Smola,Michal CZE 12:08 + 00:00
26 Mrazek,Jan CZE 13:05 + 00:57
27 Pasquasy,Fabien BEL 13:08 + 01:00
28 Lang,Markus AUT 13:22 + 01:14
29 Kivlenieks,Andris LAT 13:26 + 01:18
30 Pihl,Peeter EST 13:32 + 01:24
31 Kato,Hiroyuki JPN 13:33 + 01:25
32 Tinchant,Johann FRA 13:51 + 01:43
33 Belyanko,Ilya BLR 13:52 + 01:44
34 Corona,Emiliano ITA 14:07 + 01:59
35 Gomez,Javier ESP 14:26 + 02:18

neděle 25. května 2008

Vyhrál jsem model!



Dneska jsme začali závodit a hned to byl velmi úspěšný den pro Českou Republiku! Na modelu jsem totiž jasně zvítězil, mezi kontrolama jsem běhal jasně nejrychleji a v cíli jsem byl taky první. Na pětce jsem potkal brečícího Beta a na osmičce jsem musel Bingovi poradit kde vůbec je! Největší problém však nastane po sprintu, protože na bednu si máme vzít flaštičku Enervit a já nevím kterou z nich si vyberu?

sobota 24. května 2008

Jak jsem řídil letadlo


Mám za sebou strastiplnou cestu na sever. Cílem mojí cesty byl Lotyšský Venspils. Nejdřív jsem ovšem dneska dopoledne letěl z Prahy do Rigy. Cesta by byla bez problémů, kdyby pilot nebyl úplnej kokot. Hned po startu se ztratil v mracích, a tak jsem musel vytáhnout pána v krabičce. Poté co jsem pilotovi po letušce sdělil, že má na kruhovém objezdu odbočit třetí odbočkou vpravo, nabrali jsme konečně směr Riga. Z Rigy už to bylo do Venspils jen po jedné cestě, takže jsem zase schoval pána do krabičky a dojeli jsme v pohodě. Od moře vás zdraví Mráz a teď jsem na sondě:)

středa 21. května 2008

Tak takovouhle mapu, aby člověk pohledal... :-)

Nevím, čím bych chtěl být méně, jestli stavitelem nebo stavitelem na téhle mapě. I když stavitelem už jsem, jak jste se milně nedozvěděli v předpředchozím článku.

Můj komentář k BT

Ne všichni z BT chlastaj a dělaj bordel. Ne všichni z BT jsou ze SJC. BT má svůj blog(jako já) a píše si na něj svoje pubertální články, který musej bejt zajímavý, tudíž notně přehnaný. Pochybuju, že to kluci myslej do slova vážně. I v RD se chlastá. Ale max. 1 do roka, nikdo není rušen a za vlastní peníze. Hendy by měl jít před disciplinárku, protože nasral dost lidí a ne poprvé. Ostatní by se snad zklidnili. Švihák je super diplomat, ale tohle už nevyžehlí.

pondělí 19. května 2008

škola už je passé

Vysokoškolské studium je úspěšně za mnou. Poslední zkouška loni v létě byla jen formalitou. Dalo by se říct, dlouhé prázdniny jsou přede mnou, ale ne tak úplně, protože ten pravý odpočinek nezačíná po školních zkouškách, ale spíše až po těch orienťáckých a ty se kvapem blíží. Už jen 55 dní do začátku MS. Nevím, jestli jsem předpředloni při brigádách na Zélandu měl štěstí na dobré spolupracovníky a džoby, ale návrat do Česka byl zas návratem k nudnému studiu pro sbírání kreditů a ziskání nějakého titulu (Mgr). Forma výuky mnohých učitelů a náplň předmětů je slušně řečeno na píču a dělal jsem zkoušky, jen abych dostal hodnocení a postupoval dál. Výběr volitelných předmětů moc nebylo, povinných bylo mnoho. Na fakultě se tudíž špatnému předmětu nevyhneš. Takže ke studiu tě to příliš netáhne. Což o to, člověk má aspoň víc času na koníčky, 69 nebo případné SM, což nemůžu říct, že by se mi nelíbilo. Aspoň že téma diplomové práce mě trochu oslovilo a případně nasměrovalo k doktorandskému studiu na zajímavém pracovišti naší fakulty - first casting s docentem Robertem Rosenbergem. Ale možná by to chtělo nějaký rok studia v zahraničí...

neděle 11. května 2008

Kaučovo vyjádření

Vyjádření trenéra k pochybení v nominačním závodu na ME



Nominačky na ME Lotyšsko 2008

4x supr výkon= pěkná nominačná vizitka a přímá nominace. Ale jaký to vlasně doopravdy bylo?

Ač se česká sezóna ještě pořádně nerozběhla, už tu byly první důležité závody, závody které berou reprezentanti vážně a na které nejezdí potrénovat, jak to někdy bývá třeba na federálech. Nominačky v Prostějově byly důstojnými závody, které nás opravdu prověřili. A kdo se chtěl poměřit s českou repre, měl šanci, byly přeci "open".

Od červeného čtvrtka až po sluvešnou neděli jsme pobývali v Prostějově v Hotelu Tenis club, někomu možná známého z Mistrovství Moravy 2008. A poprvý jsem nebyl na dospělích nominačkách ze Sparty sám. Ivule s Liškou byli příjemnými parťáky a bylo určitě výhodou, že jsme si mohli během závodů vytvořit takřka klubovou atmosféru (i když Liška nedorazil). Snad nezůstane jen u nás tří a naši dorostenci (Marek Modrý) nás budou následovat.


Čtvrtek - závod číslo 1: Middle
Boj o přímou nominaci začíná. Prostor závodu podobný jako 3.etapa Šuperského divočáka - tehdy mapa 1:7500 (ve skutečnosti 1:8300 Homer: Doh! dnes 1:15000) + plus nově zmapovaný prostor na jihu. Radovan postavil do lesa 30 kontrol, očekává se rychlý ale orientačně náročný závod. Middle je disciplína, který mi relativně nejvíc jde. A rád bych to dnes potvrdil. Včera mi to běželo, nohy jsou ok, ale to mnohem důležitější je v hlavě.

Trať je postavená perfektně a nabízí pěkný závodnický zážitek v různých terénech. Úvodní technickou pasáž ve skalkách probíhám s naprostou mapovou kontrolou. S Bingem se přetahujem o průběžné první místo. Bohužel po oražení 7.k. se přehlídnu a vybíhám ke kontrole číslo 9. Bohužel prvních 200 metrů obou postupů si je dost podobných a než objevím chybu, výrazně ztratím.
Takhle pokazit dobře rozběhlý závod není příjemně, o to těžší je dostat se znovu do závodu, naštěstí se během dalších dvou kontrol srovnávám. Závod je dlouhý a náročný, ostatní snad budou taky chybovat. Ke konci závodu moc chci získat pár cenných vteřin a to znamená jen pravý opak. Ale v cíli jsem překvapivě třetí. Kazím vítězný sen Osvalda Kozáka, ale to už se do cíle řítí Bingo, taktéž v lese trochu ztratil, ale takovou školáckou chybu jako já neudělal a naděluje mi 5 minut. Překvapení dnešního dne : 5. Osin, 6. Já. Na takovéhle trati ale nelze mluvit o náhodě.

Pátek 16:00 - Závod číslo 1: Sprint
Pro někoho možná nervózní čekání až do pozdního odpoledne na 12ti minutovou show. Každý dělá jak umí :smile: Radovan avizoval sprint dle konceptu IOF, takže žádná orieňtácká lahůdka jako 4. etapa Hanácké zimní ligy se neočekávala. Přesto se běžel zajímavý závod. Dvouminutový startovní interval zabránil různým náhodným výsledkům seběhnuvších lidí a každý musel jít sám za sebe. Nepotkat při sprintu ani človíčka, to se často nestává.
Já osobně jsem bral nominačky jako první velký test po dlouhé zimní pauze. Trať nás provedla stejným prostrem jako již zmniňovaná zimní liga, která se tehdá běžela jako závod NP-Cupu a který mi náramně sedl. Dnes se mi ale běželo tak nijak, ani dobře ani špatně. Pár vteřinových zaváhání, v momentě kdy orazím sběrku s napětím čekám na první Radovanovi slova. Výbuch nebo dobrý? Vedeš o půl minuty. Trochu úleva. Nakonec ale končím pátý, Bingo se Sosákem dnes běží výborně a ztrestal všechna má zaváhání. (ale tak to má být ;-)
Zaslechnuto v cíli: Zvědavý divák: Tak co Osine? Co sběrka? Ještě že ti Lála poradil!
Osin: Já to věděl i bez něj...

Sobota - závod číslo 3: Klasika přeci jen trošku královská :wink:
Výměna mapy nasvědčuje, že proběhneme celý les dvakrát, jen 14 km, že to nebude závod, na který budeme vzpomínat s respektem jako na klasiku z Vizovic. Jenže nelze než říct: Radovan opravdu stavět umí! Já ho važně nechci celý članek chválit, dyť já už vím, že jedu :wink:, prostě to tak bylo. Klasika prošperkovaná volbami postupu i těžšími dohledávkami (zlváště na závěr trati, kdy se více chybuje). Snad se objeví rozbor v dalším čísle časopisu OB.
Poslední závod, boj o poslední místa (nebo místo)? Někteří z favoritů dosud nepředvedli přesvědčivý výkon, bude drama?
Většina závodníků se nevyvarovala chybám, ať už špatné volby postupu či dohledávky. Největší touhu po vítězství ukazuje Sosák(Binga nepočítám), přestože i on neběží ideální závod, dnes to stačí. Navíc průběžně vede už od 4. kontroly. Vybíhá si přimou nominaci. 3 minuty za Sosákem končím já, do třetice super výkon, ale ne příliš přesvědčivý výkon, slabé chvilky střídaly dobré.
Jarní prověrka formy skončila chvalitebně, ale do Evropy je potřeba vychytat mouchy...

Neděle - závod číslo 4: One man relay :wink:
To byla píčovina, jak jsem čekal. Betovi bouchly saze a mně uletěly včely, přesto jsem předvedl solidní výkon a kouč mě konečně může oficiálně nominovat na ME. I když byl vlastně nominovanej už od mistrovství Moravy...