Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

středa 13. ledna 2010

Emilův týden

Ze Silvestra se vrátil jsem celý nervózní, že jsem určitě natočil míň než Bet, tak jsem se jal probírat metodikou na repre bloku s cílem zlepšit se a našel jsem inspiraci v tréninku Emila Wingstedta. Ten sice občas vynechá kontrolu, ale taky dost často vyhraje zlato, což za to riziko stojí. Takže můj první intenzivní tréninkový blok vypadal takhle (uvádim i dobu pro ty, co neví co je to chodit do práce...):



Na tradiční Partyzánské stezce jsem se chtěl při absenci Beta konečně zapsat na putovní pohár, ale mlaďoch si můj pokyn na vystřídání v prorážení hlubočáku vysvětlil jako impuls k úniku, tak jsem ho nechal. Ještě není čas na hrdinství. TdJM jsem si taky náramně užil, protože jsem nechtěl lyžníkům dupat do stopy a běžel to celý hlubočákem (kdo neví, tak máme v Praze kalamitu, hrůza!).

Navíc jsme si v pátek s Romčou vytvořili manželský rekord v Bowlingu (176). Jsem po náročném týdnu docela v uhlí (Jedlův termín, na požádání vysvětlí Šéďa nebo Bet). Ale vypadá to asi takhle:

pátek 8. ledna 2010

Trénink podle plánu

Na podzim jsme se s Koučem dohodli, že mi přímou nominaci na MS nedá, abych měl stále motivaci a chuť do tréninku. Tak jsem na Silvestra vyrazil s Jičíňákama do Starého Města (pod Sněžníkem), kde byly ideální podmínky pro trénink na Norsko: 5-15 cm sněhu, mlha, teploty kolem nuly, vítr, mrholení. I vyrazil jsem na nejvyšší horu v okolí (hádej kam!) trénovat zároveň na long a na běh do vrchu (nechávám si otevřená vrátka na MS v běhu do vrchu). Ráno bylo počasí, že by psa (ani s dredama) nevyhnal, Jičíňáci teprv uléhali ke spánku, ale já jsem hrdě vyrazil:


Konec roku znamenal také konec druhého cyklu, a abych nezůstal pozadu, nechávám vás nahlédnout do mých součtů za první dva cykly:


PS: Taky jsem přidal odkazy na Bingův blok (máme stejné čelenky), BT blok (zajímavé čtení o závodech v cizině a turistických pochodech) a Klacky blok (jsem tam na fotce).