pondělí 17. června 2013

Finsko u Plzně

Před 14 dny jsem si vůbec nemyslel, že bych mohl tyhle Áčka oběhnout. Ale naštěstí jsem byl tak líný vlézt do ORISu a odhlásit se, že jsem nakonec zůstal přihlášen a mohl vyrazit. Noha se totiž zázračně rychle uzdravila - po deseti dnech mi vyndali stehy, jedenáctý jsem nazul Cumulusy a dvanáctý už brousil Emila. Nakonec mě při závodech bebíčko ani moc nelimitovalo, kromě seběhů a došlapů na šiškovatou cestu jsem o něm ani nevěděl. Nicméně fyzička byla před závodem velká neznáma, ale jak se později ukázalo, ježdění na kole mi uchovalo vytrvalost a zbytek už byl o zkušenostech jak asfaltových, tak klasikových (čas se měří až v cíli, hrdinové:) ).

Ohledně organizace se už rozplýval Béďa a já s ním musím plně souhlasit. Všechno do puntíku šlapalo, všechno perfektně označené. Dokonce byla vymakaná i cesta na start - v sobotu se po ní nedalo běžet, abychom se před klasikou neunavili a v neděli byla 3km dlouhá, abychom si les užili i za pomalého tempa.

Běželo se totiž v nádherném terénu, rozhodně v jednom z TOP10 v ČR. Když jsem viděl mapu z Jukoly (např. zde od Kubátíka), byl jsem vážně rád, že jsem jel do Finska v Česku místo do Česka ve Finsku.

V tomto prostoru se před 18 lety běželo MČR na klasice, kde jsem ještě jako 14letý bojoval v H16. Skončil jsem čtvrtý od konce, zatímco můj brácha byl čtvrtý od začátku! K dohledání v archivu výsledků. Sosák stejně jako tenkrát skončil třetí - stále si udržuje výbornou výkonnost.

Takhle jsem ladil na MČR před 18 lety. Ale co, důležité bylo, že jsem pak vyhrál 5-denní!

Trochu jsem se obával, co předvedou stavitelé, které neznám, z oddílu, který skoro neznám (promiňte mi). Klasika ale byla opravdu nádherná okořeněná pěti dlouhými postupy. U každého jsem váhal a stejně jsem většinou (podle mezičasů) nevybral optimální volbu. Tak to má být! I tak se ale vesměs běhalo jen po cestách, kterých bylo v lese až až, ale za to stavitel samozřejmě nemohl.

Další věc, kterou mě stavitel potěšil, bylo prověření fyzičky u H21A,B,C. Je mi sice líto těch, kteří přijeli na výlet a pak bojovali dvě a půl hodiny ve vedru, ale aspoň jsem se mohl vysmát těm srabům, kteří se na klasiku hlásí do H21C, aby pak hrdinně běželi middle v H21E.

V první půlce nás drtil Bingo, ale pak mu došlo a nakonec z průměrných výkonů byl nejméně průměrný ten můj, díky čemuž jsem si poprvé za jedenáct let odvezl zlato z klasiky českého poháru. Počítám, že od Šédi bychom dostali zhruba deset minut.

kliknutím na 7 (jako Sedmihoří) šupem do archívu k prohlédnutí mapiček z midlíku a klasičky

Nedělní middle byl také lahůdkový, ale spíš kocháním se terénem než tratí. Ta sice byla pěkná, jenže se kvůli perfektní viditelnosti nic moc neřešilo a vše se chodilo přímo. Proto prvních 9 chlapů v H21E skončilo v minutě a půl (já jsem byl samozřejmě 9.).

 pravá strana, čo je s vama?! (foto kade.cz)

1 komentář:

  1. Jsi mě úplně potěšil tím odkazem na staré výsledky, vůbec jsem netušil, že se to dá ještě někde dohledat. Byl jsem tenkrát poslední (s časem), patnáct minut jsem hledal jedničku a druhej den poslední ve finále na Kozlu :)

    OdpovědětVymazat