Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

neděle 27. dubna 2008

Copak na zlatou neděli? - Přeci 10MILA

Tiomila, tak se jmenuje velmi hezký závod, který se běhá každoročně ve Švédsku. Závod pomalinku roste a letos už dosáhl počtu 10 000 účastníků. Rekordmanem tratě i počtem vítězství je norský fantom a král Halden. Vůbec jsem nečekal, že trať závodu vede tak hezkou krajinou a že zázemí závodu bude na malou akci prvotřídní i s bohatou tombolou. Navíc se mi kupodivu i v mrazivém počasí dobře běželo a tak jsem až do osmého kilometru držel "hnědý trikot". Ale pak mi ostatní ukázali, že musím ještě trénovat. Závěrečný 2-kilometrový seběh po asfaltě nebybyl v mém podání excelentní. A tak jsem za prvním zaostal o 10 minut (i když ve výsledkové listině mi 10 vteřin přidali, ale to nemá smysl řešit).
Doporučuji napřesrok přijet.

pátek 25. dubna 2008

How good must man be to run in 1st team...?

So good like Kunc z Tachova? Yes, I got a very prestige leg, which means really big challenge for me, uf p:


Zkusil jsem si načrtnout trať prestige leg. Doufám, že to nebude složitější, protože už postup na 3 kontrolu je pro mě hotová sebevražda. Navíc před 2h výkonem zdlábnu minimálně jednu powerbarku a nevidím po cestě ani jeden hustníček, ve kterém by ze mě mohla vylítnout jak na MČR DT. Prostě se není kde vysrat.

středa 23. dubna 2008

TIOMILA SE BLÍŽÍ

Last race before Tiomila, I wanted to run an errorless training in Krčák, this was a mission I ran whole course with absolut control over the race. When I came to the finish I took the lead, but I was sure that the best PGP runners will beat me again easily. End of the race was unbelievable. Several runners were coming to the finish with amazing times. To achive a success today was terribly hard.

1 Luboš Matějů 34:33
2 Ondra Sysel34:43
3 Kalipéro 34:53
14 Jan Mrázek 37:15



This training was cool experience! I like this game!

úterý 22. dubna 2008

Sezóna je tady, konečně!

A jak to loni skončilo (klasikou na Kaprovi), tak to letos zase začalo (MČR na dlouhé trati). Jeden ze závodu, na který jsem se víceméně soustředil a bral ho jako malou generálku na sprint na Ládví, který je za dva týdny.
A jak to letos vypadalo? První polovinu jsme beželi všichni spolu, aspoň nám to příjemněj ubíhalo. Počasí bylo pod psa. Zima, déšť, vítr. Po proběhnutí hůstníkem jsi byl mokrý jako by tě hodili do vody. Ale takový je občas přeci ten náš milovaný orienťák
V polovině závodu (postup na kontrolu 30) jsme zvolili rozdílné postupy. A už jsme se neviděli. Protože jsem dlouhou dobu netušil, kdo z nás je ve vedení, musel jsem zvýšit tempo na plné obrátky. Při dalším dlouhém postupu přes louky (na kontrolu 61) jsem Sosáka s Lálou neviděl, ale tempo už jsem držel až do cíle, protože závod se ukázal kratším než bych chtěl. Můj čas v cíli 161´ / 28 km a krásné čtvrté místo. První prověrka dopadla na výbornou.

pátek 18. dubna 2008

Můj osobní blog začíná

Ahoj všichni,
Na základě mých posledních výsledků jsem se rozhodl vytvořit si po vzoru Olafa také svůj osobní blog. Je určen všem, kteří se trochu zajímají o OB dění a zejména o špičkové výkony.