Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

pondělí 11. října 2010

Čus Bajkys

Slunná říjnová neděle sváděla k nějaké taškařici. Jelikož jsem tradiční páteční kapří cestu vynechal kvůli studiu (chci se nominovat na AMS a konečně se štafetou vybojovat zlato), pravidelný víkendový kros už jsem měl za sebou a v neděli jsem měl tréninkové polovolno, neměl jsem moc co dělat. Rozhodl jsem se, že pojedu na Bajkový družstva kibicovat ženu a zároveň si vyzkoušet roli diváka na OB (když se všemožně divákům přibližuje). Nakonec na bajkách nebyl divák tradičně ani jeden, protože jsem před startem potkal Tomskyho s Pyřinem. Ti mi nabídli zúčastnit se závodu v jejich zlínské štafetě a já pod podmínkou zajištění vybavení přijal.

Na kole jsem naposledy pravidelně jezdil na Pionýru 22 do klubu Hvězda (abych nemusel přes Ladronku nad ránem pěšky), čili techniku jsem měl jakžtakž zvládnutou. Práci s mapníkem ovládám z LOBů, takže mi stačilo se jen naučit s pekelným vynálezem zvaným espédéčka (nebo eNPéDačka?). Vyndavat mi to moc nešlo, hlavně pravá bota (Tomsky: "Jo, ta je trochu zaseklá."). Že jsem zvyklej sundavat si při výstupu zrovna pravou mi došlo až u map, kdy během kritické sekundy se mi ji nepodařilo vycvaknout a já se k všeobecnému obveselení skácel na lešení a přitom serval špagáty s mapama. Vysvobodil mě až Tojnárek, já si zandal mapu a vyrazil. Pak už to bylo docela v pohodě, mapování levá pravá jak na LOBech, bahno a kořeny taky jak na LOBech a do cíle jsem dorazil po 43 minutách. Na OB bych se šel vyklusat, na párek a domů. Jenže tady jsme na bajkách. Nejřív jsem zjistil, že nemůžu chodit, protože mám odkrvený chodidla (bajkeři - to je normální?). Další nepříjemnej zážitek bylo sundavání rukavic, protože v tu chvíli jsem zjistil, že mám odřenej kloub na palci - asi od nějaký páčky či co (ale to je prej normální). Prdel mě naštěstí nebolela - možná až zejtra. Tak jsem se chtěl převlíknout, ale koukám, že jsem jak prase. Bahno všude od kotníků po zuby. Jenže na bajkách má u mytí přednost bajk, takže jsem se otřel do ponožek a šel fandit Pyřinovi.

Nakonec jsme byli 9x DISK, což je asi v OB rekord:

1) Tomsky urval čip z navijáku a dojel s ním v zubech (mně to divný nepřipadá, ale bajky jsou bajky)
2) druhej úsek jel Drawetz (Dravec), což bohužel není baba (měli jet tři chlapi a dvě baby)
3) Dravec je z Rakouska a popletl si čísla, takže sebral jinou mapu (shodou okolností Romče)
4) do třetice jel Dravec s jinym čipem
5) čtvrtej úsek jsem jel já a i když jsem byl čerstvě oholenej, taky mě za babu neuznali
6) čip jsem měl od začátku neuvázanej, protože jsem jel na Tomskyho kole a nechtělo se mi přemontovávat naviják
7) opět jsem měl špatnej čip (resp. prohozenej s Dravcem)
8) a nejsem registrovanej
9) Pyřin (jako i jiný eliťáci) ignoroval povinnej úsek

A to jsem ještě vynechal krátkou cestu lesem u čtyřky a zničení odběru map.

Poslední co by mě na kole tížilo byla GPSka, takže jsem si tenhle zážitek samozřejmě nahrál:


Pitomci na NP krosu (porazil mě Blaďasův klon):

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

http://markettule.rajce.idnes.cz/MTBO_Klanovice/#IMG_5960.JPG

Buzna