Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

sobota 22. října 2011

Maraton – napodruhé to vyšlo

Maraton jsem si letos fakt chtěl zaběhnout. Na točení je míň a míň času a moje ego si chtělo do deníčku zapsat nějakej pěknej čas, dokud mi to ještě běhá. První letošní pokus nevyšel – to když jsem na BT soustředění dal vše do kvalifikačních štafet na mistrovství evropy v pivních a den nato dostal prasečí mor. Ani tentokrát jsem k tomu neměl daleko, protože se v Praze běžel BT limit (následován Žižkovským skorelaufem, Kaprem a nevím čím vším ještě – více na BTčku). Ale odolal jsem, a když se ještě den před závodem ohlásila patička, zahnal jsem ji Coxtralem a nastoupil na premiéru.

Poté, co jsem na začátku září přežil třítýdenní prasečí mor, měl jsem čtyři týdny na to, nalízat dostatek asfaltu. A to ještě poslední týden byl ladící (= nic se nedělá) a občas mě Berta nepustila. Týdenní kilometráž 100, 80 a 100 není na maraton úplně dostatečná, ale spoléhal jsem na zkušenosti z Posázavské stezky a na výhodu domácího prostředí.

Ze začátku nás běželo 6, tempo udával Brněnský démon Dan Orálek. Udával 3:30 na km, což bylo o 10 vteřin rychlejší, než jsem plánoval já. Řekl jsem si, že to zkusím vydržet do 20km a pak se uvidí – lepší než abych tady onanoval dvě a půl hodiny sám. Na 15km odpadli Vabroušek s Dražanem a za půlmaratonem to zabalil Serbessa s Minaříkem. Po 30km se mi DaO začal vzdalovat, ale mezičasy i nálada byly furt dobrý, tak jsem řezal dál. Na 23km a 33km jsem se naládoval Evervit gelem (poslední zásoby z MS) a pokud se mi na občerstvovačce podařilo proplést se lidma a nenarazit přitom na prázdnej kelímek, dal jsem si i trochu vody. Když do cíle zbývalo poslední kolo, nebyl přede mnou ani za mnou tři minuty nikdo a šlo jen o čas. Za vytrvalého povzbuzování trenéra a jeho ženy jsem v sobě nakonec ještě nějaké síly našel a doběhl za 2:29:24. V cíli jsem byl z gelů brutálně přeslazenej, jediná záchrana byla gambáčová jednička v blízké tenisové restauraci ihned po doběhu.


nová Romča - fandila, podávala gely a drandila s Berťičkou...

...zatímco já kroužil v mlze

Web závodu (ale tam snad ani nemá smysl chodit)
Výsledky
Článek na www.behy.cz
Reportáž na Kerteamu
Letošní tabulky (je to bída, takže jsem v TOP 10)

Příští týden bude ve Frankfurtu bojovat Sosák a další lidi z Kertamu - držim palce.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Hezkej čas Mrázi ;)

Anonymní řekl(a)...

Kebu: Mrazi, vzdyt oni ti ten cas napsali na cislo a ty ses drzel noticek :-).

Anonymní řekl(a)...

tady není možnost dát like a tak ti ho dávám a taky kebuli za ten komentář:-))klokan

Mrazák řekl(a)...

no jo, já nejsem moc fejsbukář... ale snad už to půjde :)

Anonymní řekl(a)...

Jak dlouho jsi jel autobusem? Lochnes