Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

sobota 6. dubna 2013

Osobák bez kapříků

Tak jsem si na starý kolena udělal další osobák. Po loňské Hruštici přišlo na řadu další z asfaltových dobrodružství - půlmaratón. I když pseudoagenturu PIM (nově Runczech.com) ze srdce nesnáším, termínově to vyšlo zase (potřetí) na Pražský Hervis půlmaratón 2013. Naději na vylepšení přístupu ke skoroelitním závodníkům dával Štěpán, jakožto nová posila organizátorů. Bohužel - startovní listina české mužské "elity" byla zase k pláči, takže my "normální" (tedy bez potřeby vnucovat se, případně se ohánět letitými osobáky) jsme se zase museli prodírat prvním koridorem. No ale podařilo se, rozdíl mezi official a real time jsem měl jen sekundu.

Závodu jsem se trochu obával, protože už 14 dní mám bordel ve střevech a po půl hodině pravidelně hnojím Krčák. Navíc minulý víkend to došlo tak daleko, že jsem musel koledovat na hajzlu a vynechat tak MČR v krose, na které jsem měsíc točil.

Při závodě bylo perfektní počasí (aspoň pro mě: 5°C a zamračeno), až na lehký vítr, který fučel snad ze všech stran. Skupinku bab jsem nechal běžet (kdysi jsem jim to tahal, letos čas první - 1:06:48 mluví za vše) a seběhl se se Serbessou se sepnutými nosy páskou a dalšími, kteří ale odpadli na osmém kilometru, když jsem zjistil, že krize dneska nepřijde a trochu to nakopl. Mireček Serbessa se za mě nacvakl na gumicuk, který jsem nedokázal přervat, ani když na mě řval Lochnes, čekající na předávku. A jak jinak - Mireček před cílem zrychlil, sám si doběhl pro kapříky a mě nechal krmit labutě na Vltavě. Ale já to nevzdal, protože mě do cíle hnala vidina "konečně to stlačit pod 70´". Poslední dvoustovka hodně bolela, ale nakonec se to povedlo - 1:09:56!

V cíli jsem byl zase klasicky za trotla, který má na čele vytetováno "Ignorujte mě". Zatímco všem dávali deku a flašku, já (i když jsem šel nejpomaleji, co to šlo) dostal hovno. Medaili mi holky daly asi ze soucitu, protože si myslely, že jsem to zabalil - co bych taky dělal tak brzo v cíli. Stejně tak při vyzvedávání věcí ze šatny: "Á, už jste zpátky z první předávky?". Neběžet zadarmo (díky, Žakete), tak snad nakradu v cíli banány a za tu tisícovku je rozprodám.

Záznam z televize je tady, ale je stejně zbytečný jako každý rok - hodina záběrů z motorky na skupinu černochů.

I letos jsem se do televize vecpal a udělal tak reklamu BTčku, když už jsem kvůli sračce musel vynechat ME v pivních.

Únava po závodě.

A na závěr ještě mail od agentury (kdo si diplom vytiskne, tomu ho podle přání podepíšu, podpálím nebo po...):

Milý běžče, milá běžkyně JAN,

jak se ti běželo? Doufáme, že dobře a ze závodu máš ty nejlepší pocity.
Jistě tě zajímá výsledek. Níže vše najdeš, včetně účastnického diplomu.

Startovní číslo: 415 - MRÁZEK JAN
Kategorie: AMM

SplitTimemin/KmDeltamin/KmRealTime
Km 50:16:153,150:16:153,150:16:14
Km 100:33:093,180:16:543,220:33:08
Km 150:49:513,190:16:423,200:49:50
Km 201:06:253,190:16:343,181:06:24
Finish line1:09:563,180:03:313,121:09:55


Pro vytištění diplomu klikni na následující odkaz: diplom.
 

6 komentářů:

Vodak řekl(a)...

Gratuluju Mrazi, hezkej vykon, Mirecka zariznes treba za rok.. :)

Anonymní řekl(a)...

Předně gratuluji k výbornému výkonu. Jen s tou kritikou PIMu je to místy dosti přestřelené. Doběhl jsem minutu po Tobě..deku jsem si vzal (byly položené vlevo na plůtku), vodu jsem si vyndal (balíky ležely na zemi). Je třeba si uvědomit, že v době, kdy jsme dobíhali, už bylo v cíli x Afričanů(ek) a ti nejlepší měli přiděleného svého "bodyguarda" s dekou a nápojem, takže na nás prostě už kapacity nebyly. Není to křivda, první má být obsloužen host (cizinec).

TV přenos není ideální, ale neřekl bych, že by diváky pohled na českou elitu (výjma vítěze(ky) ) zas tolik zajímal. A kdo stojí o kamery, musí prostě napřesrok pořádně zrychlit ;)

Ať se daří,
Milan

Mrazák řekl(a)...

Díky za komentář. Bohužel tohle byla už moje druhá a úplně stejná zkušenost v cíli - jak nemáš "VIP" číslo, je jedno kolikátý jsi doběhl - nikdo si tě nevšímá. Stejně tak dobrovolnící na trati jsou často uplně mimo - letos jsme třeba skoro netrefili otočku na Smíchově - Mireček se jich dvakrát ptal, kde se otáčí.

Ad TV přenos - jasně, ale občas by mohli zabrat víc než prvních pět, přidat víc mezičasů a informací - jak jsme zvyklí z orienťáku.

Kritika vyplývá z hlavně mojí zkušenosti, myslím, že jinak se závod povedl a masy hobíků byly nadšené. Kladně hodnotím třeba baťůžek, kilometry kadibudek a usměvavé dobrovolnice v cíli :)

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji a držím palce, ať jsou příště kapříci i čestné místo v elitním koridoru bez doprošování.

Anonymní řekl(a)...

Gratulace Mrázi, na starý kolena ses zařadil do kategorie "půlmaraton za šedesát a něco":-)
A souhlasim - tv přenos byl uplne katastrofalni, zajima me, kdy si poradatele uvedomi, že koukat hodinu na anonymní Afričany z motorky nikoho nebaví..
Kunc

papn řekl(a)...

Teď si tu elitní šatýnku už uplně zabil:-) Ale dost tě chápu. Bohužel dobíháš v ten nejdebilnější čas. Kdybys dobíhal mezi posledními, třeba bys byl překvapený, že na tebe stále někdo v cíli čeká a zatleská ti. ČT je svět sám pro sebe, pořadatelé na té motorce nejedou...

Ale ty se z toho voklepeš, ne? Furt si říkej, že si byl nejlepší z těch, kteří stále běhají za pivo a párek, pro zábavu a furt si vodí za nos ty, kteří si hrajou na mistry světa.

Zejtra Brdská? Tam je v cíli i guláš, vyfotí tě Dan Orálek a vyhraješ míč na beach, s kterým se Berta vyřádí.