Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

pondělí 17. června 2013

Finsko u Plzně

Před 14 dny jsem si vůbec nemyslel, že bych mohl tyhle Áčka oběhnout. Ale naštěstí jsem byl tak líný vlézt do ORISu a odhlásit se, že jsem nakonec zůstal přihlášen a mohl vyrazit. Noha se totiž zázračně rychle uzdravila - po deseti dnech mi vyndali stehy, jedenáctý jsem nazul Cumulusy a dvanáctý už brousil Emila. Nakonec mě při závodech bebíčko ani moc nelimitovalo, kromě seběhů a došlapů na šiškovatou cestu jsem o něm ani nevěděl. Nicméně fyzička byla před závodem velká neznáma, ale jak se později ukázalo, ježdění na kole mi uchovalo vytrvalost a zbytek už byl o zkušenostech jak asfaltových, tak klasikových (čas se měří až v cíli, hrdinové:) ).

Ohledně organizace se už rozplýval Béďa a já s ním musím plně souhlasit. Všechno do puntíku šlapalo, všechno perfektně označené. Dokonce byla vymakaná i cesta na start - v sobotu se po ní nedalo běžet, abychom se před klasikou neunavili a v neděli byla 3km dlouhá, abychom si les užili i za pomalého tempa.

Běželo se totiž v nádherném terénu, rozhodně v jednom z TOP10 v ČR. Když jsem viděl mapu z Jukoly (např. zde od Kubátíka), byl jsem vážně rád, že jsem jel do Finska v Česku místo do Česka ve Finsku.

V tomto prostoru se před 18 lety běželo MČR na klasice, kde jsem ještě jako 14letý bojoval v H16. Skončil jsem čtvrtý od konce, zatímco můj brácha byl čtvrtý od začátku! K dohledání v archivu výsledků. Sosák stejně jako tenkrát skončil třetí - stále si udržuje výbornou výkonnost.

Takhle jsem ladil na MČR před 18 lety. Ale co, důležité bylo, že jsem pak vyhrál 5-denní!

Trochu jsem se obával, co předvedou stavitelé, které neznám, z oddílu, který skoro neznám (promiňte mi). Klasika ale byla opravdu nádherná okořeněná pěti dlouhými postupy. U každého jsem váhal a stejně jsem většinou (podle mezičasů) nevybral optimální volbu. Tak to má být! I tak se ale vesměs běhalo jen po cestách, kterých bylo v lese až až, ale za to stavitel samozřejmě nemohl.

Další věc, kterou mě stavitel potěšil, bylo prověření fyzičky u H21A,B,C. Je mi sice líto těch, kteří přijeli na výlet a pak bojovali dvě a půl hodiny ve vedru, ale aspoň jsem se mohl vysmát těm srabům, kteří se na klasiku hlásí do H21C, aby pak hrdinně běželi middle v H21E.

V první půlce nás drtil Bingo, ale pak mu došlo a nakonec z průměrných výkonů byl nejméně průměrný ten můj, díky čemuž jsem si poprvé za jedenáct let odvezl zlato z klasiky českého poháru. Počítám, že od Šédi bychom dostali zhruba deset minut.

kliknutím na 7 (jako Sedmihoří) šupem do archívu k prohlédnutí mapiček z midlíku a klasičky

Nedělní middle byl také lahůdkový, ale spíš kocháním se terénem než tratí. Ta sice byla pěkná, jenže se kvůli perfektní viditelnosti nic moc neřešilo a vše se chodilo přímo. Proto prvních 9 chlapů v H21E skončilo v minutě a půl (já jsem byl samozřejmě 9.).

 pravá strana, čo je s vama?! (foto kade.cz)

1 komentář:

Piškot řekl(a)...

Jsi mě úplně potěšil tím odkazem na staré výsledky, vůbec jsem netušil, že se to dá ještě někde dohledat. Byl jsem tenkrát poslední (s časem), patnáct minut jsem hledal jedničku a druhej den poslední ve finále na Kozlu :)