Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

pondělí 20. října 2014

City trail run Petřín -> Bohnice

Třetí říjnová neděle tradičně patří Hruštici. Jenže před měsícem mě oslovil Pápn, abych dělal hvězdu na novém závodě v Praze – trailu ve městě (City trail run). Po ujištění, že to nebude šaškárna typu We run Prague (když mě pozdraví nějaký „běžec“ ve žlutém Nike triku a s iPhonem na bicáku, otevírá se mi kudla v kapse), jsem byl nalomen. Ještě jsem to konzultoval s Vodákem: „Hele, mám běžet něco v Praze, ale ty vole, je Hruštice, co mám dělat?!“ „Hruštici přece běháš každej rok, ne?“ Jo, takže Vodák taky ctí tradici, takže je to jasnej vejlet do Turnova. „Tak to můžeš jednou vynechat, ne?“ Aha tak ne. No aspoň mi to rozhodl a nemusím mít výčitky.

Měl jsem dělat hvězdu s Betem, což mi celkem na starý kolena lichotilo. Pak Bet zjistil, že vlastně bude ve Skotsku. Paráda, kapříci sice nebudou, ale třeba nějakej ručník vyhraju. Pak z Pápna vylezlo, že vlastně poběží Ondra Fejfar, Péťa Pechek a Vítek Pavlišta. Tedy nejlepší český vrchař, maratonec a silničkář (je jedno, kterou vlastnost komu přiřadíte). Vzhledem k tomu, že závod měl být kombinací všeho zmíněného, začal jsem se „těšit“ na brambory. A pak se ještě přidal Alda, kterej má na podzim neuvěřitelnou formu. Že jsem radši nejel na Hruštici pro ručník od Lochnese a kapříky za obligátní čtvrtý místo... Ale přece (už) neběhám pro peníze, navíc závod sliboval nové zážitky. Vždyť přece „city trail“ praktikuju pokaždý, když běžím z Andělu na Chodov, proti lanovce jsem běhal ještě dřív než Bet na promo videu, a ještě se podívám na dosud neznámý místa. A vlastně ho i sám pořádám v rámci Tour de Prague.


I přes ukecané moderátory to bylo na startu i díky rozděleným koridorům zatím nejpříjemnější z velkých závodů. Toiek sice málo jako vždycky, ale na Petříně je naštěstí křoví dost. Ještě jsem zapnul Pápnovi kameru a vyběhlo se. Vrcholovou prémii jsem přenechal mladejm a pak už jsem jen fičel kolem plůtků, hradní stráže (wow!), Jelením příkopem (wow! wow!), pod kyvadlem, kolem poloviny městské policie na Letenském náměstí (některý měšťáci fandili (wow!)), přes Stromovku kolem Kerviho a nahoru Trojskou vinicí a botanickou zahradou (wow! wow!).

Tam skončilo city a začal trail. Ale spíš to byl orienťák – miniatruní cestičky křovím, bahnem a většina zapadaných listím, takže moc nebylo poznat kudy. Zatímco v „city“ byl dobrovolník nebo švestka každou chvíli, do lesa se jim asi moc nechtělo. Občas to teda bylo na tušáka. A to by přitom stačila old-school metoda „mouka“. Byl to sice první ročník, ale tohle se praktikuje na krosech už snad sto let...


Eliťáci s Aldou mi dávno utekli, za mnou nikdo nebyl (to jsem si ale myslel špatně – stínoval mě Sosák), nebylo kam spěchat, tak jsem si vychutnával kozí stezky a výhled na zamlženou Vltavu (wow!). Minul jsem ceduli 14km a zbývalo mi 8 minut do hodiny běhu. To dám! Jenže jsem doběhl na křižovatku, kde nebylo žádné značení ani člověk. Zabočil jsem po hlavní doleva (špatně) a doběhl na další křižovatku, kde zase nic nebylo. Tušil jsem léčebnu napravo, tak jsem tam vyrazil a doběhl ke zdi. Vlevo nic, vpravo nic. Sakra. Vlevo zase nic, vpravo nějaká brána. Že by to už byl blázinec? Byly tam nějaký vrátka a otevřený, tak jsem je zkusil. Kolem fáborky, asi cílová rovinka. Už slyším moderátory, kouknu na hodinky – dva kiláky za čtyři minuty? Hm, to jsem fakt asi běžel blbě. Cesta v mlze, lidi kolem cesty žádný, no to bude trapný, jestli doběhnu první. Ale už slyším rozhovor s vítězem. Uf. Nakonec jsem „zabloudil“ na jen o pár metrů kratší trasu a bylo z toho krásné 5. místo za ještě hezčích 55:55 (wow!).

Co dodat – parádní zážitek z trasy, palec nahoru za odvahu uspořádat něco nového, prima balónky a mlíčka pro děti, Berta mi i "namalovala" diplom, Romča s Kálou vyhráli čelovku. Ale chtělo by pro příští rok ještě dopilovat. Značení v druhé půli nic moc, sprchy rozhodně teplý nebyly a k pití se po závodě nedalo koupit ani nealko pivo a jídlo jen s ostrými lokty... Nějakej závod pro Bertu a skákací hrad pro Emila by se taky hodil, když už se z toho udělala taková show. 14,5 km místo 16 bych taky kousnul, ale to by nesměla bejt cedule 14 km půl kilometru před cílem. A rozdělení + vyhlašování kategorií? To snad nepochopil nikdo. Ale jinak fajn neděle. Díky Pápne!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Člověče, Vy musíte mít nějaký poměrně závažný problém, jestli celý tenhle blog není jenom parodie na Vás od nějakého Vašeho nepřítele. Nezvažujete vyhledat nějakou odbornou pomoc?

Anonymní řekl(a)...

Člověče :-) a vy o nějaké odborné pomoci neuvažujete? Dle mého názoru byste měl..

Fanda blogu