Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

sobota 22. ledna 2011

Mr. Kopyto

Leden je měsíc vyhlašování různých anket a nejlepších sportovců. Já jsem se loni zúčastnil velmi prestižní soutěže o nejlepší kopyto. To ne že bych byl jako největší dřevo, ale že jsem vlastnoručně vyrobil mazací stolici (to je oficiální název pro kopyto). Kdo neví ani co je to kopyto, tak to je ta věc, na který se připravujou lyže. Romča tomu třeba říká „držátko“. Když jsem totiž jezdil blahé paměti s repre na Zadov, kde se brutálně točilo, musel jsem si potupně škrábat lyže na podlaze. Teď už kopyto mám, ale zase nejedu na Zadov...

Takže v říjnu jsem řezal, brousil a leštil (kopyto) a v listopadu jsem se vydal na soutěž. Konala se v německém Schweisteigerburgu a zúčastnily se jí špičky z oboru výroby koptyt. Nebudu to prodlužovat, prostě moje kopyto bylo tak úžasné, nejlepší a dokonalé, že jsem s přehledem vyhrál. Kopytu chybějí nožičky, protože na to jsem neměl čas. Ale použil jsem fígl a kopyto přidělávám na komodu, kde máme myš. Sériovou výrobu zatím nechystám, takže objednávky neposílejte. Po sezóně tento vítězný prototyp nejspíš vydražím a výtěžek si nechám. Možná si za něj koupím boty na silnici, ty se neztratěj.

Já s kopytem, soškou bohyně LOBování a mikinou od Humla

Diplom za první místo

PS: Ještě musím napravit nějaké resty:

1. Potvrzuji, že Šéďovi proběhl kanec mezi nohama, bylo to na štafetách v Bulharsku uprostřed hustníku těsně před osmnáctou kontrolou, někdy předloni.

2. Jsem proti hromadnému startu na MČR NOB. Takový zážitek jako jsem si přivezl z loňské Tiomily se dá zopakovat i v Čechách, ale jedině když jde člověk do lesa sám.

3. Aktuálně mám rýmičku, takže jsem musel vynechat PZL (bohužel zrovna byla "opravdová" - žádný jeskynní, bruslařský ani podobný nesmysl), ale zato jsem sjel celou Dlouhou míli. Ondra Vesecký!!!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Kebule: covece Mrazi to jsem o te soutezi mela vedet:-). Bych prihlasila Kose, abys mel aspon nakou konkurenci.

papn řekl(a)...

Fakt machr. Co na kopytu hodnotila porota nejlepe? Vylesteni?

Anonymní řekl(a)...

Markéta N.:I já přidávám slova chvály a obdivu ke Kopytu, to jsem opravdu netušila jaký jsi kutil.