Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

neděle 11. září 2011

Home Sprint cup

O víkendu jsem potřeboval dospávat, takže jsem oželel lampióny a potenciální třetí místo v Hummlovi a vyrazil aspoň na desítku po kočičích hlavách a hovínkách. Celý týden mě trápí kašílek, tak jsem osobák i prize money zavrhl a soustředil se, abych to aspoň nezkazil Žaket týmu. Podle pořadatelů jsem i přes nahlášených 32:30 měl startovat až ve třetí vlně, takže první závod byl dostat se alespoň pár metrů za Beta, který se rozcvičoval s černochama. Povedlo se, já vyrazil, vyšlápl pár kanálů, a do cíle spokojeně doběhl za 33:15.

Na neděli jsem nachystal domácí sprint. Do kategorie D2 (dámy do dvou let) se přihlásily dvě závodnice – Berta a Myš. Obě jsou zatím neregistrované a já jako jejich manažer zatím čekám ne nejvýhodnější finanční podmínky.

Trať vedla předsíní, rychlým, rovinatým terénem s řadou umělých objektů, podloubí a zdí. Byly zakázány boty s hřeby, což zvlášť Myš nesla velmi těžce, protože si musela zafačovat drápky. Trať postavil Mrazák na mapě Předsíň (1:10, mapový klíč MYŠŠOM, autor Mrazák) a líbily se. Byl to klasický městský, velmi rychlý sprint, chyby se dělaly z nekoncentrace jako přeběhnutí kontroly, odběhnutí špatným směrem apod., jinak se ztrácelo hlavně běžecky. Organizace opět klapala, počasí vyšlo - další z pěkných sprintů.

Sprint nakonec neměl vítěze – mladší ze závodnic (Berta) tak dlouho lovila signál na GPSce, až z toho usnula a nestihla start. Myš začala velmi dobře, na všech mezičasech vedla a v cíli měla nejlepší čas. Jenomže byla přistižena, jak si cestou na sedmou kontrolu odskočila do klece pro občerstvení. U klece však stáli pořadatelé (Romča) a Myš nekompromisně diskvalifikovali, protože klec byla kreslená jako nepřekonatelný plot (závodnice byly ještě před startem upozorněny na záludnosti mapového klíče).

mapa závodu

trať v reálu


Berťule na startu

Myš na divácké kontrole

4 komentáře:

Betak řekl(a)...

Honzo to je jeden z tvejch vrcholnejch výplodů! Jak se razila pětka? To je hodně virtuální kontrola v zrcadle :D

Heppy řekl(a)...

luxusní článek :)

Anonymní řekl(a)...

vtipny:-)koukam, ze inspirace proudi:-)klokan

Hendy řekl(a)...

Bejku, tak za tenhle článek jsem ti dal na BENu hlas!