Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

pondělí 14. května 2012

O strašidelném půlkoňovi z Nasavrk


Byly nebyly áčka v Nasavrkách. Kvůli studené frontě se ráno zase objevil mrázek. Půlkoňovi to nevadilo, ač vegan, posilnil se večer zvěřinou, aby se udržal ve formě. Před startem se marně zháňal po popisech a když je nenašel, řekl si: to je smola, nějaký levák je stopil. Pak ale potkal kováře, který si ráno pospíšil, aby mu mohl švirácky okovat půlkopyto. Start tedy pohodlně stihl, vzal si mapu a vyrazil na nejbližší horu, kde rostly samé kozáky. Na královském postupu si připadal jak v zoo – sysel bouchal vlčka a z dálky se na to díval wolf se stehlíkem. V těžké pasáži na západě mapy se ztratil, nezbývalo mu než zavolat palas athéně o radu. Na sběrku si málem vytrhl nožku z pr..., díky čemuž vyhrál a ani nedostal choleru. Měl štěstí – šedivý král totiž odjel na procházku do švédska, protože už byl trochu chromý a neviděl přes dým na kody.

Druhý den na krátké trati po ránu pěkně fučílo, až se půlkoňovi prášilo z polosrsti. Řekl si: na to se můžu vydlabajat, radši budu celou cestu tlačit košárek, lepší než mít z ostudy kubát. A klapal půlkopytem na start. Tam vytasil svoje nejmocnější zbraněk. Měl totiž v jedné kapse hendy flašku a ve druhé novoborský koláč. Jenže škoda pro něj, předjela ho ponorka, takže vítězství neobhájil. U suslovské fodory, to snad není pravda, kdybych neměl takovou vaňu a trochu přindal, mohl jsem vyhrát další pardubické vínko!

Tak Berto, a teď už spinkat, protože strýček Béďa už hodil mapy na obpostupy a strýček Radim vypočítal ranking. Jestlis pohádku nepochopila, tak až se naučíš číst, podívej se na výsledky ze soboty a z neděle. Zítra nás čeká další on-line přenos z mistrovství Evropy (pohár o půlsoba z Orsy (čti [ušy])), a to teprv bude něco!

 fotři exreproši na bedně, foto Kade

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Honzo, to je tvuj majstrstyk. Bet se tady tak chechtal,ze sem se bal co se deje:)

Anonymní řekl(a)...

Pecka! :-)

Betak řekl(a)...

To je mi taková Huovila, až z toho Šéďa chytil sKratov...

Martin J. řekl(a)...

voe, jsem snad musel probudit smichy i Sosaka vedle v pokoji :-D

Anonymní řekl(a)...

Výborný! 10 bodů z 10-ti! :-)) Takovou pohádku na dobrou noc bych si taky nechal líbit..ta Berta se ale má.... Ri.