Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

sobota 27. března 2010

Emil funguje!

Po třech týdnech Emilova tréninku za poslední 3 měsíce jsem byl zvědav, jestli to opravdu funguje. Nominačky se blíží a potřebuju si dodat tradiční jarní sebedůvěru. Venku bylo hafo sněhu a o-závody se rušily jeden za druhým, tak nezbývalo, než vytáhnout inovejty a vydat se mezi bavlnáře (to jsou atleti).

Test 1 – Kbelská desítka

Závod se skvělým zázemím u Šéďů v sauně. Klasická desítka v netradičním počasí. 6km jsem odvisel za klukama a pak se ve mně probudil Emil a ukázal jsem ostatním záda. Před cílem zase břicho, ale i tak to bylo příjemné.

Test 2 – Pečecká desítka

Závod se skvělým cateringem (viz foto) a tradičním protivětrem. Na první pětce jsem opět splnil limit, ale nazpátek jsem byl rád, že jsem se větrem nějak prokousal. Z povzbuzování kolegů Sparťanů (viz foto) se ve mně na šestém kiláku opět probudil Emil a ukázal jsem ostatním záda. Před cílem zase břicho, ale i tak to bylo příjemné.


Test 3 – MČR v krosu

Závod se skvělou konkurencí na těžké trati. Trochu příprava na middle, který mi moc nejde. Už na startu se ve mně probudil Emil, ale jen malý, tak jsem doběhl osmý, ale i tak to bylo příjemné.

Test 4 – Pražský půlmaratón

Závod s 9000 lidmi, kde běhají i fotbalisti dál než k vápnu a redaktoři sportovních deníků píšou reportáž on-line z trati. Držel jsem se za pacemakery prvních žen, ale když jim došlo, probudil se ve mně opět Emil a chránil Keňanku před větrem až do cíle. Před cílem jsem zpomalil, abych nepřekážel v záběru kamer, čímž jsem si o 4 vteřiny nesplnil cíl, ale i tak to bylo příjemné.

Shrnutí Emila:
10km: zlepšení se o minutu
mčr kros: posun vzhůru o 20 míst
půlmaratón: napoprvé za sedmdesát

Samozřejmě, že nominačky nebudou jen o běhu, ale moje mapařsko-taktická příprava mě ještě nezklamala.

Na závěr mého elaborátu bych chtěl dodat, že jsem v pohodě, protože se řídím Emilovým krédem:
„Nejdřív jsem se snažil udržet svůj nový přístup v tajnosti, abych byl krok před konkurencí. Ale postupně jsem zjistil, že je to úplně jedno jestli o tom mluvím nebo ne, stejně se nenašel nikdo, kdo by to byť jen zkusil.”

I když podezřívám Kamču, že už to taky zkusila.

5 komentářů:

Vodák řekl(a)...

Gratuluji Mrázi, tak už si mě asi zaříz na všech asfaltech :).
Emil vskutku funguje ;)

Anonymní řekl(a)...

Kenanum bricho, ale Nedvedovi zada. Dobra práce.

papn řekl(a)...

Mrazi, ctu si o tvejch fantastickejch vysledcich na lampionskym seradisti a taky se mi zacina probouzet Emil. Boran jde 4 min prede mnou, tak mu ho ukazu. Pls nehledat zadne dvojsmysly.

Baron řekl(a)...

Mimochodem, jak se tak brouzdám a čtu, tvůj plán na půlmaratonu splnil Béďa a rázem to máš za 69´58. Bravo

Mrazák řekl(a)...

Jo, zlatej real time :)