Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

neděle 2. května 2010

Zklamáníčko zájezdu

Lála mi vyčítal, že na blogu píšu jen o svých úspěších. Jenže slovy Lochnese: "Dřív jsem býval jen trochu namyšlenej, teď už jsem dokonalej."

Jak pobavit několik tisíc lidí, 9 vynervovat a pak zklamat? Postavte mě na poslední úsek Tiomily a dejte mi na záda GPSku.

Od desíti večer do sedmi ráno, běželo svůj historický závod 9 Stora Tuňáků (včetně Šédi). Když jsem ve dvě ráno zaslechl, jak na tom jsme, už jsem se moc nevyspal. Na předávce jsem si jen pomyslel: "Aha, takže jako mám běžet farstovanejch 17km ve Švédsku s Hubmannem?" Kdybych to splnil, mohli jsme mít historickou medaili, jenže v lese bylo málo asfaltu. Nicméně jsem ustál první farsty a začal se mi vzdalovat až na cestě na trojku. Bohužel zrovna dobíhal dva lidi před náma, který se ho chytli a já zůstal jaksi sám...


Bojoval jsem teda sám několik dalších km a za chvíli bylo jasné, že mě doběhnou další dva vlci za mnou. Stačilo se jen připojit. Zase smůla - doběhli mě zrovna v místě, kde jsem měl delší farstu...


Celou cestu jsem teda nikoho neviděl, vůbec jsem nevěděl, jak na tom jsem a když jsem doběhl na výměnu mapy, jen jsem zaslech: "No forking, follow the others!" No jo, jenže koho?! Šéďa na mě pak houkl, že za mnou je Södertälje. Toho jsem nakonec i uviděl za sebou na cestě. Nápadu čekat na něj a pak ho viset (jako se čekalo v desítkách u map) jsem se jen zasmál a šel si svůj závod.


Což se ukázalo jako cesta do pekel.


Konec už jsem jakž takž ustál, i když mi na záda dejchal nějakej náklaďák.


Tuňákům se omlouvám, Betovi, Chrobákovi, Lálovi, Jedlovi, Davovi, Sosákovi a Píchalovi gratuluju a já se jdu vybrečet na dráhu.

GPS záznamy z 10mily 2010 zde, případně odtud.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

nevim, jesli ti Bet vyridil vzkaz, tak ti ho sem radsi napisu. zatimco on bezel super, ale jediny, co jsem z nej "videl", bylo funeni, tys me hned rano naladil do dobre noty. diky. zhaly

papn řekl(a)...

Mrazi, ty a gps jste proste nejlepsi bavicska dvojice ve stredni Evrope. A ted i ty severni. Hod to za hlavu, v klidu si lizej asfalt, vono to jednou vyjde a bude to velky. V Trondheimu maj taky asfalt!

Anonymní řekl(a)...

cau, kdyz jsem koukala na posledni usek tak jsem na tebe fakt myslela... Ale tohle se obcas stane kazdemu, neni to tak velke uklidneni, ale ja sla jeden rok na treti usek jako prvni a dobehla s 15minutovou ztratou, protoze jsem si otocila mapu na jih.. Nastesti jsem tehda nemala GPS, to by ostatni asi kleplo ;-)

Hodne stesti na Evrope!

mirda