Konec blogu - se odkládá

Po osmi letech nastal, zdá se, nevratný konec bloku. Jak v roce 2008 začal ME, tak v roce 2016 symbolicky reportáží z ME skončil. Dále budu něco sporadicky publikovat na Facebooku, než se definitivně odeberu do OB historie :) A navíc přestali fungovat Kapříci...

sobota 5. února 2011

Kde v Praze brousit asfalt?

Současná obleva mi připomněla, že se nezadržitelně blíží sezóna asfaltových desítek, půlmaratónů a maratónů. Většina lampiónů mě asi ukamenuje (jako bych to udělal já před pár lety), ale pro ty z vás, kdo se chystají na nějakou radostnou asfaltovou událost, přináším pár tipů, kde v Praze brousit.

1) varianta nouzová: Nové in-linové kolečko u Chodovské tvrze

Měří pouze 738 metrů, ale je to kousek od baráku, je osvětlený a před měsícem to bylo jediný místo, kde se dalo běhat bez hřebů. Tedy ideální místo na ranní fázi Emila. Stala se mi tam výborná příhoda. Jak si tak kroužim, pani s pejskem už to nevydržela a povídá mi: "Vy jste jak Zátopek!" No ještě pár medailí z olympiády a bagančata a měla pravdu.


2) varianta kultovní - Kerteamácký okruh ve Stromovce

Na tomto 2,3km dlouhém kolečku se již točí od pradávna v rámci jarní i podzimní přípravy na různé PZ i nePZ (vysvětlení co je to PZ je o několik článků zpátky) pod vedením a měřením trenéra Kervitcera.


3) varianta maratónská - Podél Jižní spojky a Vltavy

Pokud je potřeba točit na delší štreky, je nejlepší zvolit pražské cyklostezky. Z mapy to vypadá hodně divoce, ale kromě dvou semaforů pár a příjezdů ke skladům je celá trasa bez aut a skoro po rovině. Kolem jen cyklisti, golfisti, in-linistky, hospůdky, vodička, vláček...

(sobotní tempo 25km, z toho 19km po 3:45-3:50)

Jo a proč zde zmiňuju maratón? Na to odpoví co jiného, než Dlouhá míle:

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jezdí s tebou romča taky na babetě? Lochnes

Mrazák řekl(a)...

Ne, ve vlaku :)